رنگ ها همه جا هستند. با اینکه همین چند وقت پیش در عصر سیاه و سفید زندگی می کردیم و همه فیلم های تلویزیون سیاه سفید پخش می شدند، ولی رنگ ها از همان زمان هم وجود داشتند. رنگ ها نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره ما دارند. در این مطلب قصد داریم به تاثیراتی که طیف رنگ زرد در زندگی مان ایجاد کرده، بپردازیم.
با ما همراه باشید:
زرد، رنگی است که توسط نور ایجاد می شود و سلول های مخروطی طول موج شبکیه چشم را به اندازه ای تحریک می کند که طول موجی حدود ۵۷۰ تا ۵۸۰ نانومتر ایجاد گردد. از دیدگاه سنتی، مکمل رنگ زرد، رنگ های بنفش و نیلی هستند ولی امروزه در طراحی فضای وب سایت، رنگ آبی را بهترین مکمل برای رنگ زرد در نظر می گیرند. رنگ زرد، ما را یاد خورشید می اندازد! زرد همچنین رنگ خلاقیت است. شرکتهایی که در زمینه محصولات مربوط به کودکان فعالیت میکنند بیشتر تمایل دارند از رنگ زرد استفاده کنند
زرد، گرمی و آرامش به همراه دارد. هم شادی بخش است و هم باعث تحریک فعالیت های ذهنی می شود. زرد نوعی انرژی در ماهیچه های مغز ایجاد می کند و عده ای اعتقاد دارند باعث تحریک قوه اشتها نیز می شود. اغلب افراد سایه های زرد کم رنگ را ترجیح می دهند زیرا توجه افراد را بلافاصله به خود جلب می کند. شاید به همین دلیل باشد تاکسی ها زرد رنگ هستند. با این حال، گاهی اوقات رنگ زرد می تواند تاثیرات آزاردهنده ای ایجاد کند. مثلا، رنگ زرد در تقویت حافظه و تصمیم گیری سریعتر به فرد کمک میکند، اما در طرف مقابل این رنگ در ایجاد اضطراب و عصبانیت نقش دارد و باعث اسهال میشود.
رنگ زرد می تواند از نظر ذهنی و جسمی ما را تحت تاثیر قرار دهد. به تحریک سیستم های عصبی پرداخته و حافظه مان را تقویت می کند. زرد طلایی رنگ، نوید بخش آینده ای مثبت و گسترش دهنده حس شادی است. زرد، نماد خوشبینی، روشنگری و خوشبختی در بین افراد است.
علاقمندان به رنگ زرد، ذهنیت کسب و کاری دارند و دوست دارند بقیه متوجه تحصیل کرده بودن آنها بشوند. آنها میکوشند تا در هر زمینه ای که نیاز به توانایی ذهنی دارند موفق شوند. علاقمندان به رنگ زرد رهبران خوبی میشوند و معمولا ذهن خود را به شیوهای نظام مند به کار میبرند.
نمونه لوگو به رنگ زرد
زرد کهربایی شفاف به رنگ های زرد کمرنگ تا زرد متمایل به قرمز تیره است. کهرباهای غیر شفاف دارای قابلیت گذراندن نور در حد متوسط می باشند و از آن ها چربی، استخوان و یا کف جدا می شوند. در واقع زرد کهربایی ، بیشتر سایه های متمایل به نارنجی روشن دارد.
این رنگ، بیشتر شبیه نوعی گیاه طلایی است که به گلدن رد معروف است. رگه هایی طلایی متمایل به استخوانی دارد.
این نوع زرد، طیفی بین سبز و زرد دارد از این رنگ به عنوان رنگ وب سایت تعبیر می شود. امروزه در طراحی وب سایت ها از رنگ زرد و سبز برای ایجاد حس تاثیرپذیری بیشتر استفاده می کنند. به این صورت که نیمی از طرح را سبز و نیمی دیگر را به رنگ زرد انتخاب می کنند.
از این رنگ با نام زرد پرتقالی تعبیر می شود. بهتر است از رنگ پرتقالی برای طراحی وب سایت مرکبات و یا تِم های تابستانی استفاده کنید. رنگ کم رنگ در ترکیب با نارنجی پر رنگ، تضادی چشم نواز ایجاد می کند.
با کمک رنگ زرد و خاکستری، میتوانید پالت های رنگی ملایم خلق کنید. ترکیب رنگ زرد با سایه های خاکستری و مشکی را برای طراحی وب سایت هایی که از نظر فناوری در رتبه بالاتری قرار دارند، توصیه می کنیم.
زرد و آبی وقتی با یکدیگر ترکیب شوند، تضادی بسیار چشم نواز ایجاد خواهند کرد.
برای خلق نمای گرم و هیجان انگیز، قرمز و زرد را با هم ترکیب کنید.
برای خلق نمایی پاییزه و خنثی، رنگ زرد را با رگه های قهوه ای و سبز زیتونی ترکیب کنید. البته این را هم میدانید که ترکیب رنگ زرد با رنگ های سبز، یادآور پالت های میوه ایست!